marți, 26 noiembrie 2013

Camera lui Ive s-a dat cu 1,8 milioane de dolari

O cameră Leica M, de al cărei design s-a ocupat designerul Jony Ive, de la Apple, a fost vândută la licitație pentru o sumă de 1,8 milioane de dolari. Cei de la casa de licitații Sotheby, care au gândit evenimentul pentru a finanța acțiuni caritabile cu banii rezultați, se așteptau la o sumă de aproximativ 750 mii de dolari. Întreaga sumă ar urma să ajungă la cei care cercetează remedii pentru vindecarea de SIDA
Jony Ive este cel care a lucrat alături de Steve Jobs la design-ul unor gadgeturi de succes precum iPhone, iPod, iPad sau MacBook. Jobs spunea despre el că este „partenerul spiritual”.  
De altfel, în 2004, Steve Jobs, imediat după operația la pancreas pe care a suferit-o, a cerut să se vadă cu două persoane: cu soția sa și cu Jony Ive. Se spune că Tim Cook este șeful Apple, însă Ive e sufletul în companie. 
Inițial, Ive și-a dat demisia de la Apple după ce Steve Jobs s-a întors în companie. Șeful său, Jon Rubinstein, a reușit să-l convingă să se răzgândească. I-a spus că proiectul lui Jobs e să aducă compania acolo unde a fost înainte. „Împreună vom face istorie”, au fost cuvintele care l-au convins pe Ive să rămână la Apple, împreună cu o mărire de salariu.
 

Copyright © 2013 Premium Gadgets - Toate drepturile sunt rezervate blogului Premium Gadgets. Pentru o vizualizare cat mai corecta recomandam utilizarea browserelor Mozilla Firefox sau Google Chrome la o rezolutie de 1280 x 1024 sau echivalentul acesteia in format wide.